Home |  English |  Intranet
Om ISIS | Nyt | Interaktive rum  | Healthcare | Software  | Projektetablering
Nyhedsoversigt | Nyhedsartikler
Nyhedsartikler
Nyt fra IT-byen Katrinebjerg
  • Nyhedsbrevet fra IT-byen Katrinebjerg indeholder væsentlige nyheder og historier fra Århusregionens it-miljø.
    Abonnér
 

Her vises uddrag af de ISIS-nyhedsartikler, der er blevet bragt i IT-byen Katrinebjergs nyhedsbreve.

Artilker fra: 2005 - 2004 - 2003 - 2002

2006 

KIRK-projektet i sin anden fase

Nyhedsbrev nr. 1, januar 2006

Indendørs positionering i telefonsystemer - det er et af målene for "Fokus på fremtiden", et samarbejdsprojekt mellem forskere og virksomheden KIRK Telecom i regi af ISIS Katrinebjerg omkring projektet: "Fokus på fremtiden: arkitektur, applikationer og grænseflader til trådløs telefoni". De første prototyper bliver nu testet på Katrinebjerg.

Læs artiklen

2005

At lære sin ABC på SMS

Nyhedsbrev nr. 9, november 2005

Visionen med projektet iSkole er at skabe nytænkende, interaktive undervisningsværktøjer til folkeskolen. Det har affødt de to koncepter, HyConExplorer og eBag, som nu er kernen i et jointventure mellem ISIS Katrinebjergs Center for Interactive Spaces og it-virksomheden KMD.

Læs artiklen

Vidensnetværk for pervasive communication

Nyhedsbrev nr. 3, marts 2005

Alexandra Instituttet etablerer et højteknologisk netværk for  pervasive communication. Netværket skydes igang med et seminar d. 18. april. Pervasive communication indebærer kort fortalt, at it-applikationer indbygget i forskellige produkter kan kommunikere med omgivne computersystemer. Det drejer sig om næste generation af computermiljøer, der understøtter flere aspekter af vores daglige liv uden at den enkelte behøver være direkte involveret, men stadig bevarer kontrollen.

Læs artiklen

Måldommer - den intelligente fodbold

Nyhedsbrev nr. 1, januar 2005

I fodboldklubber verden over er der hver weekend mange penge på spil, og udfaldet af en fodboldkamp kan betyde milliontab for den enkelte klub. Goalref, som er et projekt under ISIS Katrinebjerg, har udviklet en intelligent fodbold, som i fremtiden kan afgøre tvivlsspørgsmål i fodboldkampe og dermed sikre investorerne mod fejlagtige kendelser.

Læs artiklen

2004

Ring til respiratoren

Nyhedsbrev nr. 7, august 2004
Hvordan kan den vagthavende hurtigt og effektivt finde en respirator på et stort hospital? Eller sørge for målrettet hjælp, når en patient slår alarm? Svarene kan meget vel vise sig at komme fra den nye generation af Kirks DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) telefoner, som vil blive udstyret med et avanceret netværksbaseret sporbarhedssystem.
Læs artiklen

Tema om fremtidens bibliotek

Nyhedsbrev nr. 4, april 2004
Forskere fra IT-byen Katrinebjerg viser prototyper på fremtidens hybride bibliotek. Det er blandt andet en digital info-søjle og et interaktivt gulv. Det hele foregår i foyeren i Hovedbiblioteket i Århus frem til 14. maj 04.
Læs artiklerne

AwarePhones skal hjælpe hospitalspersonalet

Nyhedsbrev nr. 4, april 2004
Et forskningsprojekt under ISIS Katrinebjerg har undersøgt, hvordan mobilteknologi kan lette samarbejdet mellem sygeplejersker og læger. AwarePhone hedder resultatet, som nu er klar til at blive testet.
Læs artiklen

2003

Fremtiden for hjemmets digitale AV-infrastruktur

Nyhedsbrev nr. 10, december 2003
I et samarbejde mellem ISIS Katrinebjerg og B&O forsker dataloger fra Aarhus Universitet og ansatte ved B&O i, hvordan hjemmets B&O-produkter i fremtiden kan kommunikere. B&O’s nuværende netværkssystem Masterlink, der forbinder hjemmets forskellige audio/video-produkter, holder nemlig ikke længere trit med udviklingen og vil i fremtiden ikke kunne leve op til forbrugernes krav.
Læs artiklen

Pervasive computing i hjemmet

Nyhedsbrev nr. 10, december 2003
Kan visionen om pervasive computing blive en realitet allerede i nær fremtid? Et forskningsprojekt under ISIS Katrinebjerg har undersøgt de teknologiske og forretningsmæssige perspektiver i en specifik kontekst – i hjemmet.
Læs artiklen

Design der udfordrer

Nyhedsbrev nr. 9, 2003
Peter Gall Krogh taler hellere om ”guidelines” end designprincipper og mener, at brugervenlighed ofte er begrænsende for kreativiteten. Han er underviser ved Arkitektskolen i Århus og forsker inden for ISIS Katrinebjergs indsatsområde Interactive Spaces.
Læs artiklen

ISIS-projekt: Den Hellige Gral inden for indlejrede systemer

Nyhedsbrev nr. 9, 2003
Den Hellige Gral i arbejdet med indlejrede systemer er at kunne opdatere software, mens det er i funktion, påpeger Lars Bak, ekspert i virtuel maskine teknologi og primus motor i startup-firmaet OOVM A/S, hvis udviklingsværktøj gennem det sidste år er blevet afprøvet i forhold til B&Os digitale højttalere.
Læs artiklen

ISIS på SummIT 03

Nyhedsbrev nr. 8, 2003
Den 24. og 25. september afholdt Videnskabsministeriet en konference på Sandbjerg Slot med titlen SummIT 03. Konferencen præsenterede de fire kompetencecentre under den jysk-fynske it-satsning.
Læs artiklen

Tema om ISIS Katrinebjergs succes og udviklingen på de tre indsatsområder

Nyhedsbrev nr. 7, 2003
Læs artiklerne

2002

Tema om søsætningen af ISIS Katrinebjerg og de tre indsatsområder

Nyhedsbrev nr. 5, 2002
Læs artiklerne

ISIS Katrinebjerg ©, sidst opdateret 14/11/05
   
19/04/06