Home |  English |  Intranet
Om ISIS | Nyt | Interaktive rum  | Healthcare | Software  | Projektetablering
Nyhedsoversigt | Nyhedsartikler
Nyheder
Nyt fra IT-byen Katrinebjerg
 • Nyheder og historier fra Århusregionens it-miljøer
  læs her
 • Arrangementer der afholdes i IT-byen eller i regi af aktører på Katrinebjerg.
  følg med her
 • Presseklip, resuméer af og links til artikler i dag- , fagblade og andre medier
  se her
 • Nyhedsbrevet fra IT-byen Katrinebjerg indeholder væsentlige nyheder og historier fra Århusregionens it-miljø.
  Abonnér
 

SummIT06 - Resultater og nye partnerskaber

ISIS Katrinebjerg afholder i samarbejde med de øvrige 3 jysk-fynske kompetencecentre og Den jysk-fynske erhvervssamarbejde den årlige konference SummIT06 den 27. og 28. marts 2006 i Ålborg.
Læs mere >>

Flot evaluering af ISIS Katrinebjerg og den jysk-fynske it-satsning

ISIS Katrinebjerg og de tre andre it-kompetencecentre under den jysk-fynske it-satsning har gjort det godt. Ni ud af ti virksomheder forventer styrket konkurrenceevne på grund af deltagelse i samarbejdsprojekter, viser ny evaluering.

18/10/05
Læs mere >>

 

Nye livsformer i den interaktive by

Konference den 26. maj 2005 - IT-Universitetet, København

Professor Kaj Grønbæk, ISIS Katrinebjerg - Center for InteractiveSpaces, er blandt oplægsholderne.

Læs mere på: www.crossroadscopenhagen.dk

 

Forskningens Døgn

Videnskabsministeriet har erklæret torsdag 12. maj for Forskningens Døgn. ISIS Katrinebjerg står bag to arrangementer.

03/05/05
Læs mere >>

Kick Off møde for det højteknologiske vidennetværk Pervasive Communication

Mandag den 18. april kl. 12-17 er der Kick Off for det højteknologiske vidennetværk omkring kommunikation i alting / pervasive communication. Netværket tager udgangspunkt i de kompetencer, der er opbygget i Alexandra Instituttet, IT-Universitetet og de fire jysk-fynske kompetencecentre. Det vil byde på spændende aktiviteter for virksomheder og videninstitutioner på tværs af brancher og faglige discipliner.
10/04/05

Læs mere om Pervasive Communication på
www.komialt.dk

ISIS Katrinebjerg har netop færdiggjort årsrapporten for 2004.

Læs resume >>
Download hele rapporten >>

SummIT05 - vejen til forskningsbaseret it-innovation

ISIS Katrinebjerg afholder i samarbejde med de øvrige 3 jysk-fynske kompetencecentre og Den jysk-fynske IT-satsning konferencen SummIT 05 den 19. og 20. januar 2005 i Århus.
15/11/04
Læs mere >>

Den Danske Designpris til iFloor

Dansk Design Centers Visionspris går til iFloor, et interaktivt gulv udviklet af Center for Interaktive Rum under kompetencecenter ISIS Katrinebjerg.
25/10/04
Læs mere >>

ISIS-projekter for 100 mio. kr.

Kompetencecenteret ISIS Katrinebjergt har hen over det seneste års tid etableret offenlig/private samarbejdsprojekter til en samlet værdi af 100 mio. kr. De ialt 22 ISIS-projekter omhandler bl.a. udvikling af mobil teknologi til sundhedspersonale, nye anvendelser af it i skoler og biblioteker, udvikling af en glatføresensor og projekter inden for software-sikkerhed. Blandt de deltagende virksomheder er både internationale it-virksomheder som IBM og Sun, store danske virksomheder som B&O, TDC, Systematic Software Engineering og Danfoss Drives og mindre virksomheder som OOVM, Liwas og Dansk Data Display.
Af de 100 mio. projektkroner kommer de 40 mio. kr. fra erhvervslivet. Det er næsten tre gange mere end oprindelig budgetteret.
26/05/04
Se pressemeddelelsen >> (PDF)

ISIS Katrinebjerg godt fra start

ISIS Katrinebjerg har netop færdiggjort årsrapporten for perioden 1/9/2002 til 31/12/2003. Rapporten viser at kompetencecenteret allerede har nået flere af sine mål, kun godt et år inde i den 4-årige projektperiode. Ved udgangen af 2003 er der etableret i alt 17 samarbejdsprojekter med et samlet budget på over 56 mio. kr. Virksomhedernes andel er godt 26 mio. kr., et synligt bevis på erhvervslivets store interesse og engagement i ISIS Katrinebjerg.
Læs mere >>

LIWAS - Life WArning Systems

D. 1. april kl. 15.30 - 17.30 i København
ved Jørgen Eskildsen, Amfitech ApS, Klaus Marius Hansen, ISIS Katrinebjerg Software, Lars M. Kristensen, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet og Ulrik Merrild, LIWAS ApS.
Alexandra Instituttets "På-vej-hjem-møde"
Læs program >>

Seminar om taleteknologi og anvendelser - med fokus på talegenkendelse

ISIS Katrinebjerg og Alexandra Instituttet inviterer til taleteknologisk seminar fredag den 23. januar 2004 kl. 9.00-16.30
Download seminarmateriale her >>

Privat/offentlig forskningsalliance kræver ligeværd

ISIS Katrinebjerg har fundet en god formel for matchmaking.
Politikerne taler meget om vidensoverførsel, om privat/offentligt samarbejde og om den hurtigste vej fra forskning til faktura. Men de færreste har gjort sig tanker om hvordan man etablerer vellykket offentlig/privat forskningssamarbejde i praksis. Her kan forskningsaktieselskabet Alexandra Instituttet, der har domicil i IT-byen Katrinebjerg, bidrage med en i dansk sammenhæng unik kompetence. Ekspertisen er opbygget først i Center for IT-forskning og siden i Alexandra Instituttet A/S, der tilsammen har etableret og gennemført projekter for et beløb, der nærmer sig en halv mia. kroner.
Børsen d. 02/12/03
Læs mere >>

IDA-hæder til medarbejder ved Center for Pervasive Healthcare

Århus-datalogen Jesper Mosegaard modtager Ingeniørforeningens IT-dimmitenddiplom for specialet "Realtime Cardiac Surgery Simulation". Specialet er skrevet i et tæt tværfagligt samarbejde med hjerte- og kæbekirurger fra Aarhus Universitetshospital. Det drejer sig om at simulere kirurgiske indgreb. Jesper Mosegaard selv beskriver specialets fokus således:
- Essentially we try to animate the behavior of elastic materials in response to interactions in realtime.
Jesper Mosegaards hjemmeside: www.daimi.au.dk/~mosegard
Ingeniøren d. 27/11/03
Læs mere >>

 

ISIS Katrinebjerg ©, sidst opdateret 24/04/06
   
24/04/06